úterý 6. března 2018

Jak pracují pražské Hlídky

(RL) Jak fungují strážci Dohody, jak fungují Hlídky ve městě? Otázka, kterou si položí snad každý Jiný, ať již přijíždí nově do města nebo je usazený a doposud s Hlídkou neměli tu čest. Redakce Jiné Pravdy se vydala do terénu zjistit, jak takový běžný výjezd pražských Hlídek vypadá.

Jsou dvě hodiny ráno a teploměr ukazuje něco kolem minus deseti stupňů. Ideální čas aby léčitelka Alena vyrazila do jednoho z pražských parků provádět rituál. Viditelně je zkušená a počíná si profesionálně, i když je na ni znát značné rozrušení. Již je připravena začít, když zazní obligátní „Denní Hlídka, vystupte ze Šera.“ Alena se zarazí, ale poslušně přeruší své přípravy a hlídkařům se legitimuje. Vše běží jako na drátkách a Alena se ani nepodivuje, že ji přerušila Denní Hlídka, i když časově spadá do jurisdikce Noční Hlídky. „A máte povolenku?“ ptá se operativec jako poslední otázku. V Aleně by se krve nedořezal, je zřejmé, že ji nemá. Hlídkař ještě jednou zopakuje otázku a Alena se hroutí. Doznává, že povolenku nemá, ale že je strašně důležité, aby rituál dokončila. Její příběh je dojemný a dle reakce operativce nejspíš i pravdivý. Přesto ji nakonec hlídkař přerušuje a velmi jemně ji oznamuje, že ji nemůže nechat rituál provést bez povolenky. Vzápětí ji ale navrhuje, že by mohla kontaktovat Noční Hlídku, ti že by ji mohli povolenku vystavit. Alena se chytá naděje, ale než stihne vytáhnout telefon, doráží na místo i zásah Noční Hlídky. Operativci Denní Hlídky krátce informují své kolegy o situaci a vyklízejí jim pole. Noční Hlídka se ujímá případu a poté co jim roztřesená Alena znovu vypoví svůj příběh, začnou oba zásahové týmy řešit jak Aleně pomoci. Řešením by bylo vydat povolenku na rituál, ale Hlídky ještě diskutují, zda by rituál, kvůli ušetření, nemohl provést místo Aleny operativec Denní Hlídky v rámci zásahu. Nakonec se Hlídky shodnou, že kůli osobnímu vztahu Aleny a příliš velkého rizika pro operativce toto řešení není vhodné a Noční Hlídka vystavuje Aleně povolenku. Rituál proběhne pod dohledem obou Hlídek. Bohužel pro Alenu je jeho výsledek velice osobní a na místě se hroutí. Ihned se ji ujímají dvě hlídkařky Noční hlídky a poskytují ji veškerou psychickou i fyzickou podporu. Pro Alenu je dnešní noc u konce. Ne tak ale pro zasahující operativce. Zmrzlí a unavení, oba týmy mizí v hloubi parku po další stopě. Přejme jim hodně štěstí.

9 komentářů:

  1. Ten novinář tam byl ještě před Hlídkama? NASTRČENÁ PROVOKACE!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. random civilista6. března 2018 v 15:09

      EXYSTUJE tajný plán , který vytvořili Ateron a WHITEFIST a teď se to všechno děje otevřete už konečně oči nebuďte ovce.... mymochodem JINYBEZCENZURY říka jenom pravdu jako Kryl a toho HAVLOIDNIHO redaktora by měli zavřít někam do zoo . Ale nechci do toho moc zabrušovat

      Vymazat
  2. ritual ve dve rano jsem delal jednou a vickrat uz me k tomu nikdo nedonuti, vsechna cest ty holce za vydrz

    OdpovědětVymazat
  3. Takže jí vlastně úplně zbytečně zbuzerovali, jestli má v pořádku papíry, a když neměla, tak nad tím mávli rukou. Bezva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Dobrý večer, já tady chci spáchat nelegální zásah"
      "Počkejte, my ho spácháme za vás, to bude levnější"

      W T F !!!

      Vymazat
    2. random civilista6. března 2018 v 14:51

      Umíš číst vole? Zbuzerovali ji, protože to maj v tý, náplni práce. Nemůou kdekoho nechat dělat píčoviny v parku a vsadim boty, že sami neměli dvakrát rdost že museli bejt někde ve dvě na mrazu. A pak jí povolenku vystavili, což jak je znám taky neudělali zadáčo. Šak to známe, já na bráchu brácha na mně a všecko je v cajku... nebo teda ty kozy :D

      Vymazat
  4. Random civilista6. března 2018 v 15:28

    To je dojemny, uplne mi ukapla slza. Takovi kladaci to jsou

    OdpovědětVymazat