pátek 9. března 2018

Hříchy Lukáše Veselého

(RL) Dne 8. 3. 2018 vynesl Inkviziční tribunál rozsudek nad zaříkávačem Lukášem Veselým za nepovolené zásahy a lhaní členům Hlídek. Co konkrétně přivedlo Veselého před tribunál? Jiná Pravda přináší podrobnosti.

Jak již bylo uvedeno v rozsudku vyneseném magistrem A. Hænningem, Lukáš Veselý se ve dnech 2. března, 3. března a 4. března dopustil nepovolených zásahů 7., 6. a 5. kategorie. Dle zdrojů Jiné Pravdy šlo o opakované seslání kouzla štědrost, jehož gradací se Veselý snažil získat finanční prostředky, kterými by mohl financovat své aktivity. Lukáš Veselý totiž dlouhodobě provozuje charitu. Konkrétně podporuje Jiné, kteří si nemohou dovolit ochranu a léčebnou péči. Těmto potřebným osobám pak bezúplatně rozdával ochranné a především léčebné amulety. 

Po zadržení Lukáš Veselý odmítl spolupracovat a byl převezen k výslechu. Dokonce i v samotném rozsudku je uvedeno, snad jako přečin svého druhu nebo snad jako přitěžující okolnost, že „během vyšetřování opakovaně lhal členům obou Hlídek“. Jako by snad nevěděl, že přiznání je polehčující okolnost a Hlídky mají prostředky, jak pravdu zjistit. 

„Pan Veselý sesílal tři dny po sobě Štědrost na stejném místě, při zadržení na místě nespolupracoval, nechtěl říci, co kouzlil. Následně byl odvezen na štáb Denní hlídky, kde proběhl výslech. Při něm opakovaně lhal, zapíral skutečnosti související s případem a následně pod Sérem pravdy vypověděl, že svých činů nelituje a udělá je znova.“ Vyjádřilo se k případu vedení Denní Hlídky.

Zjištění Jiné Pravdy indikují, že ale Hlídky nevyjížděly k nelegálnímu magickému zásahu Veselého. Jeho počínání si totiž dřív povšiml místní zaříkávač, který se rozhodl proti nelegálním zásahům zakročit osobně. Hlídky dorazily na místo až proto, že tento samozvaný strážce pořádku Veselého napadl. Problém nastal, když hlídkaři začali vyšetřovat příčinu konfliktu a Veselý nedokázal na místě vysvětlit, proč zaříkávač šesté kategorie stojí nad svým znamením magnituty arch. Tím vzbudil podezření, byl převezen k výslechu a Sérum pravdy mu sáhlo do svědomí.

Lukáš Veselý se k této nemilé záležitosti vyjádřil „Byla to chyba, které ale nelituji. Mrzí mě jen, že budu mít míň kapacity na svoji práci. Doufám, že ten z*******j domobranec dostal od Temnejch alespoň medaili za občanskou bdělost. Č***k!“

Druhý zaříkávač odmítl incident komentovat.


"Jakkoliv nás jako Noční Hlídku může mrzet, že byl perzekuován světlý, který byl v případu vlastně "obětí", nemáme teď již bohužel žádnou legální možnost, jak mu pomoci, když se opravdu dopouštěl činů proti Dohodě. Záměr pana Veselého je jistě bohulibý, ale s konkrétním provedením nemůžeme souhlasit ani ho doporučit komukoliv jinému. Nicméně pana Veselého budu osobně kontaktovat a nabídnu jeho charitě pomoc sbírkou mezi hlídkaři NH Praha." Vyjádřila se ke kauze prostřednictvím své PR manažerky Kristy Černé Noční Hlídka.

10 komentářů:

  1. Otázka za 10 bodů. Co by udělal Geser jinak?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je dobrý. Týpek na mě vystartuje, přijedou hlídkaři, něco se jim nepozdá a šup Sérum. To můžou rovnou sbírat z ulice, však ono se pod Sérem něco najde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzpomínáš si na Jacka Fiowhateverlínýho? DH se prostě nemění...

      Vymazat
    2. Jako když by se to stalo temnýmu a byla tu ještě Schwarzkoppová, tak ta by ho z toho vysekala. Ale teď si jdou hlídky na ruku. Hlavně žádný papírování a zbytečný tahanice...

      Vymazat
  3. Světlej blbec, co říct víc :D

    OdpovědětVymazat
  4. Dva světlí se poperou a DH se chechtá. Vážně chlapi, máte to zapotřebí?

    OdpovědětVymazat
  5. Záměr pana Veselého je jistě bohulibý, ale jinak si může nasrat. Oh yeah!

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat